Menu Sluiten

AED in Woltersum verplaatst


Het AED apparaat is verplaatst van de Hoofdweg (voormalig huis Janny Hulshof) naar het Cafe De Witte brug/ Eetcafe Kiellerbocht (Hoofdweg 2) . Hij hangt nu naast de zaalingang. Wij hopen dat hij hierdoor gemakkelijker te bereiken is wanneery dat nodig is. Ook het AED apparaat bij het Dorpshuis komt buiten te hangen zodat hij beter bereikbaar is. Beide AED’s zitten nu een nieuwe, verwarmde kasten dankzij een gift van de EHBO vereniging Ten Boer.

Er zijn binnen Woltersum nog niet veel geregistreerde burgerhulpverleners. Burgerhulpverleners kunnen worden opgeroepen en zijn essentieel om snel met de reanimatie te kunnen beginnen. De registratie en het oproepen wordt gedaan door HartslagNu.nl. Mocht je (bijvoorbeeld via je werk) al wel een AED kunnen bedienen, dan kun je bij via HartslagNu.nl aangeven dat jij beschikbaar bent in Woltersum. Hoe meer mensen dit kunnen des te meer kans is er dat we er op tijd bij zijn om een leven te redden wanneer er iemand in een levensbedreigende situatie is vanwege een hartstilstand.

De EHBO vereniging in Ten Boer verzorgt ook cursussen om te leren het AED apparaat te bedienen. Heb je de cursus gedaan dan krijg je een AED certificaat en elke twee jaar een herhalingscursus om je certificaat behouden. Hiermee kan je je aanmelden bij HartslagNu.nl. Voor meer informatie of opgave kun je terecht bij Henk Griever van de EHBO in Ten Boer via een email aan: ehbo.tenboer@gmail.com. Zodra er genoeg mensen zijn die zich hebben opgegeven, wordt er een cursus georganiseerd.

Als Dorpsbelangen zijn we aan het onderzoeken of we inwoners van Woltersum (financieel) kunnen ondersteunen bij het volgen van een cursus. Zodra hier meer over bekend is laten we dit natuurlijk weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *